.

U bevindt zich hier: StartVerbroederingsfeest Gilde 2018

Verbroederingsfeest Gilde 2018

Gilde St. Jan Baptista organiseert verbroederingsfeest 2.0.

In 2015 organiseerde het Strijper gilde voor de eerste keer het Verbroederingsfeest 2.0. Aanstaande zondag, 30 september, ontmoeten de gildebroeders en gildezusters uit de regio elkaar voor de tweede editie van het verbroederingsfeest 2.0. Een gildetreffen waarbij de deelnemende gilden zich op een originele en vernieuwende manier presenteren aan het publiek. Daarbij wordt wel gelet op de gildewaardigheid van de presentatie. Het is de bedoeling dat iedere presentatie een origineel en kleurrijk samenspel wordt van tamboers, bazuinblazers, vendeliers en geüniformeerde gildebroeders en gildezusters.

Iedere presentatie wordt door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld op originaliteit, vernieuwing, muzikaliteit en algemene presentatie. Daarbij is het de bedoeling dat de winnaar de volgende editie van het verbroederingsfeest 2.0 gaat organiseren.

Het verbroederingsfeest zal plaatsvinden op het gildeterrein van het gilde St. Jan Baptista aan de Kapelstraat in Leenderstrijp.

Het Strijper gilde is bijzonder verheugd met de deelname van de volgende gilden aan het Verbroederingsfeest 2.0 op zondag  30 september:

-          St. Agathagilde Heeze;

-          Gilde St. Catharina en St. Barbara Leende;

-          Gilde St. Joris en St. Barbara Maarheeze;

-          St. Jansgilde Soerendonk;

-          St. Jorisgilde Budel;

Het programma voor zondag 30 september is als volgt:

13.00 uur:
Samenkomst van de gilden op het gildeterrein bij de St.-Janskapel in Leenderstrijp (Kapelstraat 15);

13.15 uur:
Loting door de Kapiteins van de gilden  voor de optocht- en presentatievolgorde;

13.30 uur:
Opening Verbroederingsfeest 2.0 met een korte optocht (ca. 1200 meter). De optocht trekt vanaf de St.-Janskapel via de Kapelstraat, Klooster, Strijperstraat en Kapelstraat door Strijp;

14.30 uur:
Groepspresentaties van de deelnemende gilden, waarin alle facetten van het gildewezen op een originele, muzikale en vernieuwende wijze aan de jury en het publiek worden getoond;

17.45 uur:
Prijsuitreiking voor de beste gildepresentatie.

 

De muzikale omlijsting zal worden verzorgt door DJ Joost.

Wilt u ook een keer de échte gildesfeer beleven en proeven?! Kom dan op zondag 30 september naar ons gildeterrein voor een gezellig en verbroederlijk gildefeest in Leenderstrijp!

loader

Zoeken

Ga naar boven