.

U bevindt zich hier: StartNieuwsAlle nieuwsberichtenZOEM in Leenderstrijp

ZOEM in Leenderstrijp

Welzijn en Zorg in Leenderstrijp is sinds 16 november bezig met een telefoonproject.
We willen mensen leren om de smartphone te gebruiken om langer vellig, zelfstandig thuis te blijven wonen.
Er zijn diverse onderdelen in het ZOEM project. Op 18 januari 2019 start er een beginnerscursus. De mensen leren in deze beginnerscursus om de smartphone te gebruiken. Op deze telefoon zitten ook apps, programma’s met valdetectie en begeleid me naar huis enz.
Een 2e onderdeel van ZOEM is de GoAssist. We noemen dat ZOEMzorg. Er komt hulp als je (ergens alleen bent en) valt. We spreken met elkaar af wie te hulp zal schieten als jij valt. Een groep van een tiental personen hebben zo al afspraken gemaakt om elkaars noodcontactpersoon te zijn. Deze cursus is 16 november gestart en op vrijdag 5 april gaat daar nog een groepje nieuwe mensen aan mee doen. Daar kun je je nog voor aanmelden als je ook mee wilt doen.
Een 3e onderdeel is ZOEMfit. Op je telefoon zitten programma’s die je fitheid meten en verbeteren als goed beweegt.
We willen verder later in het jaar van start met ZOEMveiligthuis. Je kunt dan b.v. op je telefoon zien wie er aan de deur staat, zodat je weet of je wel of niet moet opendoen. Velen van ons wonen alleen.

De cursus is in de vergaderruimte in het Bruukske. De cursus is gratis, en wordt gesteund door Het Stichting Welzijn en Zorg Leenderstrijp.

De cursus wordt gegeven door projectgroep ZOEM
cursusleider is Cintha Bax samen met enkele ‘supergebruikers’

Aanmelden kan bij de dorpsondersteuners, Truus Joppen tel 06-44622729 of 06-20404312 en Cintha Bax tel; 0620418416

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
Ga naar boven