ZOEMzorg

ZOEMzorg is: Zelfstandig onbezorgd en mobiel met je smartphone en met zorg van en voor een ander.
In Leende en Leenderstrijp zijn veel mensen enthousiast bezig met het project ZOEM.
Met deze nieuwe technologie via de smartphone kunnen veel dorpsgenoten langer veilig zelfstandig thuis blijven wonen zonder eenzaam te zijn.
De Kruisvereniging Leende vindt dit een mooi project en heeft geld beschikbaar gesteld om een kleine pilot ZOEMzorg Leende en een kleine pilot ZOEMzorg Leenderstrijp op te starten. We willen het geld gebruiken voor de aanschaf van twee of drie GoLiveClips per kern.
Verschillende GoLivePhone gebruikers hebben na hun introductiecursus aangegeven mee te willen doen met ZOEMzorg.
In Leenderstrijp loopt al een pilot ZOEMzorg met een achttal personen.
We willen komen tot een:

ZZ (ZOEMzorg) Leenderstrijp

Voor deze ZZ Leenderstrijp is er een voorbereidende bijeenkomst op vrijdag 10 mei om 14u in het Bruukske.
De groep bestaat uit:

  • clipdragers, in het bezit van GoLivePhone. Introductiecursus afgerond

  • clipdragers die ook noodcontactpersoon zijn van een andere clipdrager

  • noodcontacpersonen die geen GoLivePhone hebben b.v. dorpsondersteuners of andere dorpsgenoten die aan dit project willen meewerken.

ZOEMzorg met de GOLIVECLIP

GoLiveClip telt uw stappen, houdt u fit, slaat alarm, komt in actie als u valt en waarschuwt zelfs als uw risico op een val toeneemt! Ontdek hoe een kleine clip uw gevoel van veiligheid vergroot. Ideaal voor iedereen die alleen werkt of een gevaarlijk beroep heeft, of houdt van een wat avontuurlijkere sport. Maar ook als u slecht ter been bent, alleenstaand of op leeftijd. Met de GoLiveClip staat u er nooit alleen voor. Persoonlijke veiligheid is nu bereikbaar en betaalbaar.

De GoLivePhone app werkt naadloos samen met de GoLiveClip. Via Bluetooth staan beiden met elkaar in verbinding. De clip stuurt alle gegevens door naar de app die ze overzichtelijk weergeeft op uw telefoon en in actie komt wanneer het nodig is. De GoLivePhone app werkt op iedere Android smartphone (5.1 of hoger) met BLE (Bluetooth).

AUTOMATISCHE VALDETECTIE

CLIP EN APP REAGEREN DIRECT BIJ EEN VAL

Een goed voorbeeld van de naadloze samenwerking tussen GoLiveClip en GoLivePhone app is de valalarmering. Zodra de GoLiveClip signaleert dat u valt, stuurt de GoLivePhone app automatisch een alarmbericht naar de door u ingegeven contacten. Zij ontvangen een sms én een e-mail. Zodra een van de gealarmeerden contact met u opneemt, wordt automatisch verbinding gemaakt. U hoeft uw telefoon niet eens op te nemen, maar kunt direct een gesprek voeren om uit te leggen wat er aan de hand is.

SLIMME VALRISICO ANALYSE

De GoLivePhone app geeft de metingen van de GoLiveClip duidelijk weer in overzichten en grafieken. Als u wat moeilijker beweegt of aan uw tweede jeugd bent begonnen, is de valrisico analyse extra interessant. Aan de hand van uw bewegingen door de dag heen, maakt de app in één oogopslag inzichtelijk of uw risico op een val is toegenomen. U kunt doorklikken om in detail te zien waardoor dit risico precies is veranderd. Vervolgens helpen de oefeningen in de GoLiveActive app u om bijvoorbeeld uw balans of lenigheid te verbeteren.

Met GoLiveAssist houdt u de mensen om u heen betrokken en aangesloten. Via GoLiveAssist hebben zij online inzicht in de gegevens die de GoLiveClip verzamelt. U bepaalt zelf welke informatie u deelt en welke mogelijkheden uw contactpersonen krijgen om u te ondersteunen.

We hebben in deze pilot dus clipgebruikers nodig en noodcontacpersonen.

Clipgebruiker, iemand met valrisico.:
Wat heeft hij/zij nodig

  • Android smartphone, bij voorkeur Samsung en niet ouder dan 2 jaar met BLE-functionaliteit. De smartphone is gekoppeld aan een GoLiveClip.

  • 3G/4G mobiele internetverbinding (dus ook buitenshuis)

We gaan uit van 2/3 clipgebruikers.

Noodcontactpersoon
Wanneer een gebruiker geïndiceerd is voor 24uurs zorg, kan deze zorgorganisatie op de plek van een van de noodcontactpersonen staan. In ons geval Zuidzorg of Centrale 24

De hierboven genoemde noodcontactpersonen kunnen ook andere namen zijn. Zorg en Welzijn Leenderstrijp kent de namen van noodcontactpersonen die deelnemen aan de pilot. De KBO en de Zorgcoöperatie kennen de namen van deze noodcontactpersonen in Leende.

Wat hebben al deze noodcontactpersonen nodig?

  • Smartphone, met 3G/4G mobiele internetverbinding (dus ook buitenshuis)

  • What’s app

  • E-mail adres

 

Dit is een mantelzorgondersteuningsproject. Het ontlast mantelzorgers. Zonder storing van de persoon volg je hem, zonder dat je persé heel dichtbij moet blijven. 

Professionele zorg komt pas in beeld wanneer de gebruiker daar vanuit zijn eigen zorgverlener aan toe is.

De bijeenkomst voor het overhandigen van de GoLIveClips zal zijn op vrijdag 7 juni om 14u in De Huiskamer.