Carnaval 2024

 

 

We kunnen als buurtschap Strijp weer terugkijken op een super carnaval.

Een kleine terugblik:

Het idee voor de optocht was in november geboren. Na druk overleg onder genot van een drankje werd het idee uitgewerkt: Streejp gaat dur (‘t) Lind.
Er werd vanaf toen druk gewerkt in de bouwschuur bij Hans Hulsen.

Op 6 januari kregen we het geweldige nieuws te horen dat onze Geert en Anouk prins en prinses carnaval van Blaosdonk waren. Wat een feest en een extra motivatie om te gaan knallen dit jaar. In de bouwschuur werd onder het genot van vele frikandellen doorgewerkt aan de wagentjes en ondertussen werd door een ander groepje bedacht welke pakken nodig waren om het geheel af te maken.

Op 4 februari werd de carnaval afgetrapt met een carnavalsbal bij de Hospes. Het was erg leuk om te zien dat het zo gezellig en zo druk was. Er werd een playbackshow gehouden met als winnaars:

Caz Umans en Luuk Schoone als de party freaks.

Daarna kwamen prins Geert, prinses Anouk en hun gevolg ook nog allemaal naar de Hospes, waar nog flink werd gefeest.

Ondertussen nog 1 week te gaan voor de optocht. We hebben 51 deelnemers vanuit Strijp. Super mooi zo’n grote groep. De laatste details worden aan de wagentjes toegevoegd, de pakken worden verdeeld en het schminken wordt geoefend.
Op zondag 11 februari begint het schminken om 9 uur in de ochtend waarna we om 13.00 uur richting de optocht zijn vertrokken.

Wat een enthousiasme van iedereen die mee heeft gedaan en van de mensen langs de kant. We waren moe, maar voldaan na de optocht, hier en daar wat spierpijn, maar we hebben een top prestatie geleverd. En het allerbelangrijkste het was ontzettend gezellig.
Ook na de optocht bij Bennie, waar we samen met De Kuulkant nog een feestje hebben gebouwd voor de prijsuitreiking.

En toen de prijsuitreiking. Er deden maar liefst 10 grote groepen mee dit jaar. Wat een aanwinst voor de optocht. En we zijn met Strijp toch maar mooi weer 3e geworden.

Iedereen bedankt die mee heeft geholpen, mee heeft gelopen en op alle andere manieren ons heeft ondersteund! Het was TOP.

 

Het bestuur van buurtschap Strijp.

 

Voor de eerste foto’s (er volgen er meer): klik hier