Wat doet Buurtschap Strijp

Doel
Stichting Buurtschap Strijp heeft tot doel het bevorderen van de onderlinge contacten tussen bewoners van Leenderstrijp en het behartigen van gemeenschappelijke belangen van deze inwoners.

Activiteiten
Om deze doelstelling te kunnen bereiken worden er o.a. de volgende activiteiten georganiseerd:

 • Bouwen van een carnavalswagen/ carnavalsgroep.
  Ieder jaar rond december starten we hiermee en kan iedereen in Leenderstrijp meewerken aan een te bouwen carnavalswagen. In de Strieper wordt een oproep gedaan wie zin en tijd heeft om hieraan mee te werken. We proberen met een zo’n groot mogelijke groep kinderen en ouders een carnavalesk thema uit te beelden tijdens de optocht van Leende rond februari.  Na afloop gezellig napraten in café “De Hospes” en daarna met zijn allen naar de prijsuitreiking in “De Meent” in Leende.
 • Kindercarnavalsmiddag
  De laatste zondag voordat carnaval begint, wordt er in ons plaatselijk café “De Hospes” een carnavalsmiddag georganiseerd waar de kinderen worden vermaakt en waar prins en prinses carnaval met hun gevolg ook nog even een kijkje komen nemen.
 • Jaarvergadering
  Eind maart verzorgen wij de jaarvergadering waarin met name het financieel jaaroverzicht, de notulen en het jaarverslag besproken wordt.
 • Collecte
  Buurtschap Strijp is een stichting, hetgeen betekent dat er geen leden zijn en dat de inkomsten afhankelijk zijn van giften.
  In april gaat het bestuur in Strijp huis aan huis collecteren voor de jaarlijkse vrijwillige bijdrage. Het streefbedrag is €15,- per gezin.
  Iedereen van Leenderstrijp is altijd welkom op alle activiteiten van de buurtschap, ongeacht de geleverde financiële bijdrage.
 • Paaseieren zoeken
  Voor de Strijpse kinderen (t/m de basisschool) organiseren we het paaseieren zoeken. Er gaat een levensechte paashaas met de kinderen mee het bos in om alle eitjes op te sporen. Hierna is er een gezellig samenzijn voor zowel ouders als kinderen met een hapje en een drankje.
 • Fietstocht tijdens Strijp kermis
  Ieder jaar op dinsdag met Strijp kermis is de school gesloten en wordt er massaal deelgenomen aan de fietstocht van ongeveer 30km die door buurtschap Strijp wordt georganiseerd. We vertrekken rond 11:00 uur en zorgen voor een mooie rustlocatie waar iedereen zijn broodje kan nuttigen en de dorst kan lessen. Tussen 15:00 en 16:00 uur zijn we weer terug in Strijp waar dan een frietwagen klaar staat voor een lekkere snack.
 • Zomeractiviteit
  Tijdens deze zomeractiviteit luiden we samen de zomer in. Jaarlijks kan de inhoud van de activiteit wijzigen, het doel blijft het zelfde: Op een gezellige manier samen zijn onder het genot van een hapje, drankje en leuke activiteit.
 • Boerenbruiloft
  Eens in ongeveer 5 jaren wordt er een boerenbruiloft georganiseerd.
  Uit onze Strijpse gemeenschap komen een bruid en bruidegom, die onder grote belangstelling in de onecht worden verbonden.
  Door de hele entourage en kledij wanen we ons in vroegere tijden.
  Na het ludieke officiële gedeelte volgt een groot feest.
 • Streejpse dag
  Ieder jaar in september organiseren we de Streejpse dag. Een dag waar jong en oud wordt vermaakt. Voor de jeugd zijn er springkussens, kleurwedstrijd, schminken en speelgoedverkoop en voor alle belangstellenden zijn er excursies naar bedrijven in Strijp. In de tent kan onder het genot van een drankje en met een muziekje op de achtergrond weer gezellig worden bij gebuurt.
 • Najaarsactiviteit
  In het najaar proberen we een activiteit te organiseren zoals een dropping,
  ikwizzut kwiz tocht, filmavond etc.
 • Bijbuurtavond(en)
  Avond(en) bedoeld om in de donkere dagen de inwoners van Strijp de gelegenheid te geven om in café De Hospes een kaartje te leggen of een dartpijltje te gooien of gewoon bij te buurten met andere buurtgenoten.
 • Kerstboom plaatsen
  Een aantal weken voor kerstmis zetten we samen met het Gilde St Jan een kerstboom op het pleintje bij de winkel.
 • Jingle Bells
  In de gezellige tijd van Kerst, net voor de kerstdagen organiseert het Buurtschap een kerstborrel op het pleintje bij de winkel. Onder het genot van warme chocomel, glühwein en de gezelligheid van elkaar, proosten we samen bij de kerstboom.
 • Schaatsmiddag
  Indien het weer het toelaat organiseren we een schaatsmiddag op natuurijs in het Leenderbos.