Nieuws

Kennigsmaking met buurtbrigadier Joyce op Heij

Stichting Welzijn&Zorg organiseert:

Kennismaking met buurtbrigadier Joyce op Heij

Op dinsdagavond 28 november a.s. om 19.30 uur kunt u kennismaken met buurtbrigadier Joyce op Heij. Zij zal informatie geven over de wijze waarop u de woning en buurt zo veilig mogelijk kunt houden. Vooral in de wintertijd, als de avonden weer langer worden, is dit een onderwerp dat weer meer gaat leven. Wie kan ons daar beter over informeren dan onze eigen buurtbrigadier!

Agenda:

  1. Kennismaking
  2. Waar gaat het over als we het hebben over veiligheid?
  3. Wat kunnen we preventief?
  4. Wat als er toch wat gebeurt?
  5. Het gebruik van de buurtapp

 

Stel uw vragen gerust tijdens de bijeenkomst of u kunt deze ook vooraf inleveren bij de dorpsondersteuners Truus Joppen, Anja van der Kruis of Lucy Staals; telefoonnummer 06-44622729

Wij hopen u allen te mogen begroeten in “t Bruukske”.

 

Stichting Welzijn&Zorg Leenderstrijp

Burendag 2023

Wauw wat was er een goede opkomst, wat hebben we een geluk gehad met het mooie weer.

Als eerst hebben we op het pleintje genoten van een heerlijk kopje koffie, thee, ranje en/of een koekje vanuit het Buurtschap. De kinderen konden op zoek naar muntjes in de zandbak, de volwassenen konden vanuit het terras gezellig bijkletsen en de jeugd aanmoedigen bij het graven.

Nadat we bijna compleet waren, zijn we gestart met de activiteit.

Een ronde door Leenderstrijp met spelletjes en vragen over vroeger. Wat was het mooi om te zien hoe enthousiast er werd deelgenomen door zowel de jonge kinderen als de wat oudere mensen ons.

Om de vragen te beantwoorden werd zowel gebruik gemaakt van onze eigen kennis maar ook de grote vriend Google werd volop ingeschakeld. 3 groepen hadden eenzelfde aantal vragen goed beantwoord, de foto opdracht heeft de doorslag gegeven. Uiteindelijk ging de familie van Beekum met de 1 prijs aan de haal, gevolgd door de familie Sanders met de 2e prijs.

Na al dat wandelen en het laten kraken van de hersenen was het ook tijd om de inwendige mens van eten te voorzien. Dit jaar was er gekozen voor heerlijke wraps, of broodjes hamburger. Deze gingen er bij zowel jong als oud goed in. We hebben met zijn allen nog heerlijk genoten van een drankje en hebben daarmee deze Burendag weer mooi afgesloten.

La vie Française à Leenderstrijp

Elke dinsdag spelen diverse inwoners uit Leenderstrijp een potje Jeu de Boules op de baan bij het dorpswinkeltje en meteen wat “bijbuurten”: het ultieme vakantiegevoel aan huis.

 

 

Foto’s: Erik van Asten

Team D’n Herd van Streejp dankt sponsoren.

Meerdere keren zijn heerlijke gerechten gemaakt van de geschonken asperges van Fa van de Palen en Fam Bax en verse eieren van fam van den Berg.

Zo ook donderdag 15 juni toen Pieter Maas met de friteswagen voor het Bruukske stond en heerlijke frites met snacks voor de gasten van het Eetpunt D’n Herd van Streejp bakte.

Zodoende was het weer een geslaagde avond .

Iedere derde donderdag van de maand staat het enthousiaste kookteam (vrijwilligers) weer klaar om de 55plus inwoners van Strijp welkom te heten.

De eerstvolgende datum is dus 21 september a.s., dus meldt U aan bij de dorpsondersteuners.

Maar eerst gaat het kookteam op een welverdiende vakantie.

Informatieavond Kernraad over Energietransitie, Omgevingsvisie en Enquête

De Kernraad Leenderstrijp heeft onlangs een enquête gehouden om meningen te peilen over de Energietransitie in Leenderstrijp. Het volgende bericht is vervolgens uitgegaan naar allen die zich geabonneerd hebben op de nieuwsbrieven van Buurtschap Strijp.

‘Beste lezer van de Nieuwsbrieven Leenderstrijp,

In deze nieuwsbrief ontvang je de algemene conclusies uit de onlangs gehouden Energie Enquête.

Allereerst iedereen hartelijk dank voor de 106 personen die onze Energie Enquête ingevuld en opgestuurd hebben!.

De resultaten ervan leiden tot de volgende belangrijkste conclusies: 

  • Er is bereidheid in Leenderstrijp om mee te werken met de energietransitie. Dat wordt uitgesproken en ook in de praktijk gebracht door maatregelen die al genomen zijn en nog worden om het energieverbruik structureel te verminderen.
  • Bij het opwekken van (elektrische) energie wordt een zéér duidelijke voorkeur uitgesproken om bestaande woningen en bedrijfsgebouwen uit te rusten met zonnepanelen.
  • Opwekken van energie in Leenderstrijp met windmolens en grootschalige zonneparken wordt als onacceptabel beoordeeld.
  • Er is weinig animo om (financieel) te participeren in grootschalige opwekking.
  • Een eensgezind draagvlak (onder de inwoners van Leenderstrijp) voor te nemen stappen in de energietransitie wordt als essentieel gezien.

De kernraad zal de resultaten van de enquête, aanbieden aan leden van de Gemeenteraad.

Op 1 mei zal de kernraad daarnaast deelnemen aan de werkbijeenkomst voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 22 mei. 

Gelinkt aan dit bericht vindt u onze presentatie van de vergadering van afgelopen 19 april in Café De Hospes en bezocht door ongeveer 60 belangstellenden.

Behalve de resultaten van de energie enquête vindt u in de presentatie ook belangrijke informatie over de Omgevingswet, die in gaat op 1 januari 2024. 

 

Hartelijke groet,

De Kernraad Leenderstrijp.’

Paaseieren zoeken 2023

Zondag 2 april hebben de kinderen van Strijp weer een bezoek gehad van de paashaas. Bij de Riestenblik zijn ongeveer 50 kinderen samen met de paashaas in de kar achter de tractor gekropen om paaseieren te gaan zoeken.
Het was even spannend of we net als voorgaand jaar weer vast zouden rijden, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan.
Er waren 4 veldjes met paaseieren voor verschillende leeftijdscategorieën. En er lagen ook 4 gouden paaseieren verstopt. De vinders van een gouden ei, Fem Joppen, Juul Hurkmans, Elske Bax en Lotte van Beekum, hebben een ijsbon gewonnen van ons Strijps winkeltje.
Terug bij de Riestenblik hebben alle kinderen chocolade eieren gekregen en was het nog een heel gezellige middag.

Voor meer foto’s: klik hier.

Ook een pannenkoekenfeest voor jong en oud in Leender-Strijp

LEENDERSTRIJP – De Nationale Pannenkoekendag wordt sinds 15 jaar jaarlijks gevierd en nu op vrijdag 17 maart. Inmiddels is de dag uitgegroeid tot een landelijke happening, omdat onze ouderen, zeker in deze tijd weleens extra in het zonnetje gezet mogen worden. Het is een feest dat jong en oud met elkaar verbindt.

Waarmee kan dat nu beter dan onder het genot van een zelfgebakken pannenkoek. Dit jaar werd dit voor het eerst verzorgd door groep 1 en 2 van de St Jansschool in Leenderstrijp samen met leden van de ouderraad en het kookteam van de D’n Herd van Streep, in het Bruukske.

De school heeft een gratis startpakket ontvangen van de organisatie, nl Tefal en Koopmans, met koksmutsen, tafelkleden, servetten en pannenkoekmix. De kinderen waren heel enthousiast. Wat hebben ze gewerkt! Er werd volop gebakken, de pannenkoeken werden lekker versierd en rondgebracht in het Bruukske en de aula van de school. Ook de koffie en thee ontbraken niet. De ouderen van Strijp genoten met volle teugen.

En de pannen worden natuurlijk bewaard voor het volgend jaar.

Tot slot allen bedankt.