Nieuws

Team Eetpunt D’n Herd van Streejp dankt sponsoren en gaat op vakantie.

In “D’n herd van Streejp” in het Bruukske  konden jl donderdag   de gasten weer  genieten van een heerlijk menu samengesteld door enthousiaste vrijwilligers.

Diverse inwoners van Strijp leverden hiervoor groenten en de eerste nieuwe aardappeltjes werden geschonken door MTS Kuipers-Bax,

Niet alleen het bijzonder lekkere eten maar zeker ook de gezellige sfeer zorgde voor een laatste geslaagde avond voor de vakantie.

Ook een dank aan alle gulle gevers gedurende afgelopen maanden en vrijwilligers!

Dank zij jullie kunnen we op iedere derde donderdag van de maand weer een bijzondere maaltijd maken!

De maand augustus is het Bruukske gesloten en gaat het team genieten van een welverdiende vakantie.

Op donderdag 15 september staat het enthousiaste kookteam weer klaar om de inwoners van Strijp vanaf 55 jaar weer welkom te heten.

Smullen bij D’n Herd van Streejp

Door de vrijwilligers van D’n Herd van Streejp is donderdag 16 juni een heerlijk aspergediner in het Bruukske in Leenderstrijp gereserveerd.

Er was een gezellige sfeer en de gasten genoten van het heerlijke eten.

Het witte goud was geschonken door Fa van der Palen, die ook heerlijke aardbeien bij het ijs gesponsord heeft.

Als afsluiter werd er koffie/thee geserveerd.

De volgende maaltijd in D’n Herd van Streejp is op 21 juli 2022.

Hierna is vakantie en dan starten ze weer in september 2022.

Prijzenregen voor het gilde St. Jan Baptista Leenderstrijp.

Het eerste weekend van juni staat voor de gildes van Kring Kempenland altijd in het teken van de grote kringgildedag.
Gelukkig was dit jaar, vanwege pinksteren, gekozen voor maandag 2de pinksterdag. Gelukkig omdat we in onze regio door de zware regenval op eerste pinksterdag veel wateroverlast hadden.
Dit jaar waren we te gast bij het St. Annagilde in Riethoven. Het weer was goed en de stemming zat er goed in.
Iedereen had goed zijn best gedaan tijdens de wedstrijden en dat resulteerde in een prijzenregen voor het gilde St. Jan Baptista uit Leenderstrijp.
De jeugd behaalde voor zowel het groepstrommen als het groepsvendelen een eerste prijs.
Voor Rosanne van Hooff en Marlou Bax was er bij het individueel trommen op respectievelijk de gildetrom en de muziektrom ook een eerste prijs.
Johan Bax (Jzn) behaalde een eerste prijs bij het individueel vendelen in de vaandelklasse zonder acrobatiek 35 t/m 50 jarigen een eerste prijs.
Ook werd bij het groepsvendelen van 5 of meer personen een eerste prijs behaald.
Marco Seijkens ontving voor zijn presentatie op de tentoonstelling de publieksprijs.
Maar ook de schutters hadden een goede dag. Zij behaalden een derde prijs bij het geweerschieten viertal.
Ook was er een eerste prijs voor zowel het onderdeel geweerschieten korps als bij het geweerschieten viertal Brabants.
En er was nog een individuele prijs voor Niels van Ham bij het onderdeel geweerschieten personeel.
Als gilde kunnen we met trots terugkijken op een zeer geslaagde gildedag in Riethoven.

Reserveren DUOfiets Leenderstrijp

In Leenderstrijp bestaat de mogelijkheid via Welzijn&Zorg een duofiets te huren. Wilt u graag fietsen, maar durft u niet meer alleen op de fiets? Dan is de duofiets misschien een goede oplossing voor u. Het is mogelijk om met een vrijwilliger van Leenderstrijp, familie of vriend een mooie fietstocht door Strijp en in de omgeving te maken. De duofiets heeft elektrische trapondersteuning en een gemakkelijke instap, omdat de zitting van de passagier kan worden gedraaid. De fiets kan ingesteld worden op wel of niet meetrappen. De eerste keer krijgt u vooraf uitleg en instructie van een vrijwilliger over het gebruik van de duofiets. Zo gaat u goed voorbereid op weg. Omdat u naast elkaar zit en niet achter elkaar wordt deze fiets ook wel side-by-side tandem genoemd. Hierdoor kunt u onderweg gemakkelijk met elkaar praten en samen genieten van de buitenlucht en de omgeving.

De duofiets kunt u op de volgende manieren reserveren:

1. Door rechtstreeks naar de reserveringskalender te gaan. Daar kiest u een vrij tijdsblok en vervolgens vult u uw gegevens in.

2. Door te bellen naar Elza Engelen, tel 06-10188607 of naar Jan Reiling tel: 06-42445282.

Voor het gebruik van de fiets wordt een bijdrage in de onderhoudskosten gevraagd van € 5,- We hopen dat de duofiets veelvuldig gebruikt wordt. Het is niet wenselijk, dat u denkt een dag, ochtend of middag of avond met de fiets weg te gaan en er dan achter te komen dat de fiets al gereserveerd is. Het is daarom aan te raden vooraf te reserveren.

Paaseieren zoeken 10 april 2022

Op Zondag 10 april was de paashaas naar de Riestenblik gekomen waar hij druk bezig is geweest om de eieren te verstoppen in het bosje. Met bijna 50 kinderen in de aanhanger achter de tractor was het een spannende rit van de Riestenblik naar het bosje toe waarbij er geregeld werd vast gereden in het zand. De eieren lagen verstopt in verschillende vakken waarbij er ook 2 gouden eieren waren verstopt. Met veel enthousiasme gingen de kinderen zoeken en werden de gouden eieren gevonden door Lotte Akkermans en Luuk van Velthoven, hiermee hebben ze een ijsbon gewonnen die ze kunnen inleveren bij Coöp Sint Jan.
Na terugkomst bij de Riestenblik kregen alle kinderen van de paashaas een zakje chocolade eieren. Het was een gezellige dag met prachtig weer en een goede opkomst.

Traktatie voor de deelnemers van het eetpunt D’n Herd Leenderstrijp

Als u dit stukje leest is er inmiddels op elk deelnemersadres een verrassing bezorgd bestaande uit erwtensoep en worstenbroodje! Het is bedoeld als attentie in verband met het uitvallen van het eetpunt door de Coronamaatregelen. De deelnemers en vrijwilligers missen allen het gezellige samen zijn. Gelukkig is het einde bijna in zicht van de maatregelen en kunnen we hopelijk vanaf maart of april weer starten. Elke 3e donderdag van de maand zullen de vrijwilligers weer klaar staan om een heerlijke maaltijd te bereiden. Woont u in Leenderstrijp en heeft u belangstelling dan kunt u altijd contact opnemen met de dorpsondersteuners Truus Joppen en Anja van der Kruis op telefoonnummer 06-44622729

Welzijn&Zorg Leenderstrijp

 

 

Energiezuinig met de Slim Wonen app!

Wij allen moeten allemaal zuinig zijn met energie. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen flauw idee hoeveel stroom in hun huishouden precies verbruikt wordt. Bewustwording is de eerste stap naar een energiezuiniger leven. Pas als je weet welke apparaten de grootste energievreters zijn en je ziet waar kansen liggen om te besparen, kun je er goed naar handelen. Een goed hulpmiddel daarbij is de Slim Wonen app.

De Slim Wonen app kun je downloaden op je smartphone. Om u daarbij behulpzaam te kunnen zijn organiseert Welzijn en Zorg samen met Slim Wonen, de gemeente en ZOEM zelfmanagement op

vrijdag 25 maart 2022 om 14.00 uur

een bijeenkomst hierover in ’t Bruukske te Leenderstrijp.

Om deel te kunnen nemen moet u over een smartphone beschikken. Ook uw activatiecode heeft u nodig. Mocht u die niet meer hebben, dan kunnen we de activatiecode opnieuw opvragen mits we uw emailadres hebben. Mocht u de activatiecode nog hebben, breng deze mee. Mocht u de activatiecode niet meer hebben geef bij aanmelding voor deze bijeenkomst uw emailadres aan ons door.
Als u hieraan mee wilt doen dan kunt u zich aanmelden bij Truus Joppen 06- 20404312 of Anja van der Kruis 06- 27217203.

Stichting Welzijn en Zorg Leenderstrijp

Coöp Sint Jan extra in het zonnetje!

Gezien in de nieuwsbrief van de Gemeente Heeze-Leende:

‘Ondernemers zijn van groot belang voor onze gemeente. Ze zorgen voor banen, voor een levendig dorp én ondersteunen lokale initiatieven. Veel ondernemers in Heeze-Leende zijn door de coronacrisis behoorlijk op de proef gesteld. Gemeente Heeze-Leende is trots op haar ondernemers!

We hebben de mening ingeschakeld van onze inwoners. Welke ondernemer verdient het om eens extra in het zonnetje te worden gezet? We hebben heel veel mooie reacties ontvangen op deze oproep.

Er werden 199 stemmen uitgebracht op 64 ondernemers in onze gemeente. Ook de inwoners van Heeze-Leende laten duidelijk blijken dat ze onze ondernemers willen bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen.

Een greep uit alle reacties: “Een hardwerkende, jonge onderneemster die andere meiden stimuleert om samen met haar te ondernemen.” “Hij heeft werkelijk waar alles aangepakt om te overleven. Is niet stil gaan zitten.” “Doet veel voor de gemeenschap. Hij zet zich altijd voor iedereen in. Niets is hem te veel.” “Zo’n heerlijke positieve spirit!!! “Omdat ze meer doen dan je mag verwachten en uitstekende service verlenen.”

Eigenlijk zouden we al deze ondernemers een pluim willen geven. Maar Coöp Sint Jan in Leenderstrijp mogen we feliciteren met de meeste stemmen. Wilma en haar man Eric worden geroemd voor hun passie en gedrevenheid. “Ze zijn altijd in voor een gezellig praatje en hebben een belangrijke sociale functie voor de ouderen in Leende en Leenderstrijp.”

Zij krijgen binnenkort bezoek van een aantal leden van het college van Burgemeester en Wethouders als blijk van waardering.’

ZOEM Zelfmanagement door de eerste deelnemers succesvol afgerond

 

In Heeze-Leende wordt hard gewerkt aan zelfredzaamheid en het voorkomen van eenzaamheid. In alle kernen van de gemeente is een groep bezig met ZOEM zelfmanagement, een initiatief van Zorgcoöperatie Graaggedaan, Gociëty uit Leenderstrijp en ondersteund door de gemeente Heeze-Leende. ZOEM staat voor zelfstandig, onbezorgd en mobiel met je smartphone. De eerste certificaten zijn uitgereikt in Leenderstrijp op vrijdag 29 oktober om 14.00 uur in t Bruukske. Wethouder Jan de Bruijn heeft certificaten uitgereikt aan een tiental deelnemers. Samen met vrijwilligers van ZOEM leren de deelnemers, vooral ook met elkaar, hun eigen leven en de noodzakelijke ondersteuning te regelen. Daardoor ontwikkelen zij het praktische vermogen om zichzelf te redden in lichamelijk, sociaal en psychisch opzicht. Men gaat uit van het positieve; wat kan ik zelf?

Ook de voorzitter van Zorgcoöperatie Graaggedaan was hierbij aanwezig. Welzijn en Zorg Leenderstrijp ondersteunt het project en biedt gastvrijheid aan de deelnemers. Deze deelnemers zijn door de beginfase van het project heen en zijn klaar voor de volgende fase ‘ZOEM voor elkaar’. De gemeente ondersteunt deze deelnemers met de vergoeding van een jaar licentie voor de GoLivePhone apps. Mocht u ook willen deelnemen aan het project ZOEM zelfmanagement, meldt u dan bij zcgraaggedaanleende of persoonlijk bij Cintha Bax 06-20418416.

Schietwedstrijd Gilde St. Jan Baptista

Zondag 31 oktober varkenschieten in Leenderstrijp

 

Door corona is het alweer een tijdje geleden dat het Gilde St. Jan Baptista Leenderstrijp een open schietwedstrijd kon organiseren. Maar nu er weer meer mogelijk is organiseert het gilde op zondag 31 oktober 2021 haar schietwedstrijd op de grote en kleine puist en op de wip. De prijzen voor ieder onderdeel zullen bestaan uit mooie vleespaketten. Daarnaast is er ook weer de traditionele bonenpot. Door het raden van het juiste aantal bonen in een verzegelde fles, kan men ook een prijs winnen in de vorm van een vleespakket.

Op de grote puist wordt geschoten met kaliber .12, de overige prijzen worden verschoten met kaliber .22. Geweren en munitie zijn op het schietterrein aanwezig en worden door het gilde verzorgd.

De schietwedstrijd wordt gehouden op het schietterrein van het Gilde St. Jan Baptista, dat is gelegen achter de St. Janskapel aan de Kapelstraat 15 in Leenderstrijp. Vanwege de vroeg invallende schemering is het aanvangstijdstip van de schietwedstrijd 12.30 uur. Vanaf 11.30 uur kan er op het schietterrein worden ingeloot voor de schietvolgorde. De loten (inclusief munitie) kosten € 1,50 per stuk. Deelnemers aan deze schietwedstrijd moeten zich met een geldig identiteitsbewijs kunnen legitimeren en in het bezit zijn van een geldige QR toegangscode.

De prijsuitreiking van het varkenschieten, alsmede de bekendmaking van het aantal bonen in de bonenpot, vindt omstreeks 18.00 uur plaats in het gildegebouw “De Schutsboom”.