Nieuws

We gaan weer…….

Paaseieren zoeken

Op 14 april 2019

We zouden het leuk vinden als jullie om 14:00 uur naar de Schutsboom komen om samen met de Paashaas op zoek te gaan naar de eieren!

Jullie ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Na afloop kan iedereen gezellig nog wat drinken en

de gevonden eieren oppeuzelen.

Tot dan!

Buurtschap Strijp

 

Let op: Locatie gewijzigd

Herhalingscursus reanimatie AED

Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan de herhalingscursus reanimatie AED. Paula Dorssers, EHBO, zal evenals vorig jaar deze cursus vorm geven. U bent van harte welkom op

Donderdag 4 april 2019
Tijd: 20.00 uur
Plaats: gildegebouw “de Schutsboom”

Stichting Welzijn&Zorg Leenderstrijp

ZOEM vervolgcursussen

ZOEM Heeze-Leende Zelfstandig Onbezorgd En Mobiel met je smartphone
Dit is een project door vrijwilligers die hun dorpsgenoten leren omgaan met een smartphone die hen helpt bij valpreventie, valsignalering en bewegingstraining. Het project heeft als doel ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, gesteund en geholpen door de omgeving, zodat er minder professionele zorg nodig is en eenzaamheid wordt voorkomen.
Belangrijk is dat we met dit participatie initiatief eenzaamheid-, zorg- en val-preventie ondersteunen, waarbij we met behulp van de ouderenorganisaties in de verschillende dorpskernen de informele en professionele zorg rondom (kwetsbare) ouderen organiseren.
Doel: We willen toe naar een sociaal netwerk rondom ouderen, waarin de informele en formele zorg, op een betaalbare wijze, met elkaar verbonden wordt, gericht op het langer zelfstandig thuis wonen.

Opnieuw hebben een aantal mensen in Heeze-Leende de introductiecursus met de GoLivePhone apps gevolgd en zij ontvangen op 29 maart 2019 een diploma uit handen van wethouder Jan de Bruijn. De introductiecursus is hen aangeboden door Welzijn en Zorg Leenderstrijp, samen met projectgroep ZOEM, ondersteund door het team van Gociëty. De diploma uitreiking vindt plaats in ’t Bruukske in Leenderstrijp. Deze geslaagden kunnen dan intekenen voor vervolgsessies.
ZOEMzorg
ZOEMfit

ZOEMveiligthuis
ZOEMgames
ZOEMzorg is bezig met een pilot in Leenderstrijp. Hiervoor is veel belangstelling.
Voor ZOEMfit draait er momenteel een pilot in De Huiskamer van Zorgcoöperatie Graaggedaan Leende,
Voor ZOEMveiligthuis is er een eerste kennismakingsbijeenkomst op vrijdag 5 april in ‘t Bruukske in Leenderstrijp en op vrijdag 3 mei in De Huiskamer in Leende, samen met Jan Rutten van MijnVeiligHuis. Aanvang 14u

Er zijn bij de diploma-uitreiking intekenformulieren voor deelname aan de vervolgsessie. Het gemeentebestuur van Heeze-Leende ondersteunt het project en biedt projectgroep ZOEM mogelijkheden om de licentie van de GoLivePhone apps te vergoeden, wanneer diplomabezitters na de afronding van de introductiecursus willen doorgaan met het gebruik maken van hun smartphone voor o.a. één van de 4 ZOEM mogelijkheden via bestaande organisaties.
ZOEM Heeze-Leende is een projectorganisatie die bestaat uit leden van Wonen Welzijn Sterksel, een lid van Zorgcoöperatie Graaggedaan Leende, en de ondernemer van Gociëty. Zij wordt ondersteund door de KBO’s van Sterksel en Leende, de bibliotheek, Welzijn en Zorg Leenderstrijp en vrijwilligers uit Heeze.
Bij voldoe
nde deelname starten er na de vakantieperiode weer nieuwe introductiecursussen.
Voor meer informatie over de projectgroep ZOEM: Wim Stolp 06 27 28 80 34
wstolp@kpnplanet.nl
Cintha Bax 06 20 41 84 16
namens projectgroep ZOEM
Cintha Bax- van der Kruis

Jaarvergadering Buurtschap Strijp

• Wanneer: Vrijdag 22 maart 2019
• Waar: Café De Hospes
• Aanvang: 20:00 uur

Agenda

 1. Opening door de voorzitter
 2. Vermelding notulen jaarvergadering 2018. Klik hier om te downloaden.
 3. Jaarverslag 2018
 4. Financieel Jaaroverzicht 2018
  1. Bevindingen van de kascommissie
 5. Kernraad/ Commissie verkeer
 6. Stichting Welzijn en Zorg
 7. Website Leenderstrijp.com
 8. Geplande activiteiten 2019
 9. Mededelingen vanuit het bestuur
 10. Rondvraag
 11. Sluiting

ZOEM in Leenderstrijp

Welzijn en Zorg in Leenderstrijp is sinds 16 november bezig met een telefoonproject. We willen mensen leren om de smartphone te gebruiken om langer vellig, zelfstandig thuis te blijven wonen.

Read More

Afvalkalender 2019

De gemeente Heeze-Leende heeft onlangs een afvalkalender voor 2019 gepubliceerd.

Klik hier voor de gemeentepagina

Klik hier om de kalender in pdf te downloaden
Die kun je dan vervolgens afprinten

U kunt de afvalkalender ook in uw electronische agenda plaatsen. Volg dan de instructie zoals beschreven op deze pagina

Foto’s Jingle Bells 2018

Op zaterdag 15 december jl werd er op het pleintje in Strijp geproost op de kerstdagen die voor de deur stonden. Onder het genot van een gluhweintje, warme chocomel of heerlijke tomatensoep à la Bennie, was het een gezellig samen zijn met een mooi aantal Strijpenaren. Met een gevoelstemperatuur onder het vriespunt waren de verschillende vuurtjes aangename opwarmers. Ook de kinderen konden zich hier goed vermaken. De kerstman zorgde voor de finishing touch op deze mooie en sfeervolle decemberavond.

Read More