Nieuws

Burendag 26 september 2021

Wat een geweldige burendag was het op zondag 26 september. Eindelijk konden we weer een activiteit organiseren waar alle Strijpenaren aan deel konden nemen.

Na een lekker kopje koffie werd er aangesloten bij de rondleiding die door het natuurgebied De Riesten ging, hier werd met veel enthousiasme verteld over de nieuwe aanleg van de AA.

De kinderen ontdekten de natuur met een bingokaart en maakte met de gevonden materialen een ketting en de echte creatievelingen maakte een haarband.

Op het terrein was een springkussen en een zandbak geplaatst, daar werd haastig gezocht naar de verstopte muntjes om daarna een zakje chips te kunnen kopen of de eigen spaarpot te spekken.

Het vele kletsen en spelen zorgde dat iedereen honger had en werd er gesmuld van de friet, snacks en heerlijke broodjes.

Er gingen veel liters ranja, wijn en vooral bier doorheen en werd er tot in de late uurtjes gefeest. We kunnen wel stellen dat het een geslaagde burendag was.

Namens het bestuur willen we iedereen bedanken voor de geweldige opkomst. Tot snel op de volgende activiteit.

Buurt BBQ Leenderstrijp 25 september 2021

Beste Strijpenaren,
Na een lange tijd kunnen we gelukkig weer een activiteit organiseren voor alle Strijpenaren,  rekening houdend met de Corona maatregelen.
De voorbereidingen voor de buurtbbq op 26 september zijn in volle gang, houd de brievenbus in de gaten! 🍗🥩
Dit betekent dat de boerenbruiloft helaas dit jaar niet door kan gaan vanwege de gestelde Corona maatregelen.
🌸Wij zien u graag op 26 september 🍷🍻

Groetjes Bestuur Buurtschap Strijp

Kernraad Leenderstrijp vraagt om uw mening!

De afgelopen jaren zijn er steeds meer wetten en regels bijgekomen. Alles wat wel en niet mag is vastgelegd. In 2022 gaat dat veranderen. Meer dan 25 wetten en besluiten die met de leefomgeving te maken hebben, worden vervangen door één nieuwe Omgevingswet. De Omgevingswet gaat niet alleen over de ruimte en inrichting daarvan, maar ook over de leefomgeving, gezondheid en het welbevinden van de inwoners. Een zaak die mogelijk ingrijpende gevolgen hierop kan hebben is de Regionale Energie Transitie (RES).
In bijgaande brief treft u meer informatie. Klik om te downloaden op onderstaande link. Ook vragen we graag uw mening middels een eenvoudige enquête. Deze is eveneens te hieronder te downloaden. Ingevulde enquêtes kunnen tot uiterlijk 15 augustus worden ingeleverd bij de winkel Coöp St. Jan.

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken.

Wat een grote opkomst was er op zondag 28 maart tijdens het paaseieren zoeken. Wat een prachtig weer, ondanks de wind was het een mooie zondagochtend om er lekker even op uit te gaan. Wat fijn om in deze Corona tijd toch iets voor de kinderen te kunnen organiseren. Dank je wel aan alle ouders die zich goed aan de Corona regels hebben gehouden.

De kinderen van de basisschoolleeftijd uit Leenderstrijp zijn op 3 verschillende locaties op zoek gegaan naar paaseieren. Allereerst hebben ze zelf de plekjes moeten zoeken aan de hand van eerder gegeven foto’s. Wat een goede speurders zijn er hier in Leenderstrijp. We hebben bijna alle kinderen gezien op de locaties. Wat was het gezellig en wat werd er goed gezocht, zelfs de Paashaas ging mee zoeken naar alle eieren die er verstopt waren. De kinderen die graag met de paashaas op de foto wilden hebben daar ook de mogelijkheid voor gekregen. Er waren 3 gouden eieren verstopt, als je deze vond dan lag er een mooie prijs op je te wachten. De gouden eieren zijn gevonden door Teun van den Hurk, Stef Kummeling (samen met Rick Dierking) en Lotte Akkermans. Alle drie hebben ze een tegoedbon gekregen voor twee overheerlijke ijsjes bij Wilma (Coöp st. Jan)

Al met al een geslaagde ochtend.

Zie de website voor meerdere foto’s van deze ochtend.

 

 

 

Lichtpuntje op Strijp

Ieder maand  zorgen de vrijwilligers van Welzijn en Zorg Leenderstrijp, dat er een kleine attentie bij de gasten van eetpunt D’n herd van Streejp,

alleenwonenden en  zieke mensen bezorgd wordt.

Ook deze maand gingen de vrijwilligers, volgens de regels van corona, op pad met een voorjaarsbloempotje en een gedicht als lichtpuntje.

Met dank aan de vrijwilligers en Willem van De Plus die mede deze activiteit mogelijk maakten.

Jingle Bells gaat niet door. Kom de kerstboom versieren!

Buurtschap Strijp bericht:

‘Beste Strijpenaren,

Zoals verschillende van jullie misschien al gezien hebben staat er dit jaar wederom de kerststal op het pleintje. Dit keer met een hele mooie grote kerstboom. Kom zeker een keer naar het pleintje om dit mooie plaatje in het echt te komen bekijken.

Helaas gaat dit jaar de Jingle Bells niet door vanwege Corona.

Wat we wel willen vragen aan jullie (kinderen): Het zou fijn zijn als jullie de kerstboom nog mooier willen maken met mooie knutsels. Hoe en wat laten we aan jullie over. We zien graag jullie mooie creaties verschijnen in de boom. Houdt jullie vooral niet in.

Groetjes namens Buurtschap Strijp ??☃️’

 

Sinterklaas op bezoek in Leenderstrijp

Op zaterdagmiddag 28 november 2020 is Sinterklaas met zijn gevolg in Leenderstrijp op bezoek geweest en werd daar zeer hartelijk onthaald.
Dit jaar, om begrijpelijke redenen, anders dan anders. Maar het succes was niet minder groot, gelet op de vele reacties op de WhatsApp groep ‘Aktiviteiten Strijp’.
Alle straten en huizen werden bezocht en daar werden leuke verrassingen  uitgedeeld.

Foto’s zijn op deze site beschikbaar in het Fotoalbum ‘Sinterklaas 2020’.

Coronabesmetting op de Sint Jan school

Leenderstrijp, 27 september 2020,

Beste Vrienden van de Sint Janschool, beste inwoners van Strijp,

Het Coronavirus houdt iedereen helaas nog in haar macht. Waar we de gevolgen lange tijd veelal op afstand konden volgen, moeten we u nu helaas berichten dat het virus ook dichterbij om zich heen heeft proberen te grijpen.

Afgelopen vrijdag is middels testen bij een leerkracht van onze brede school Sint Jan Corona geconstateerd. Deze leerkracht had de eerste dagen alleen aanhoudende hoofdpijn. Lastig, maar niets om voor thuis te blijven. Toen later in de week de klachten ernstiger werden is die leerkracht thuisgebleven en heeft zich laten testen, met dus de uitslag dat er Corona werd geconstateerd. De hoofdpijnklachten bleken achteraf de eerste signalen te zijn van Corona.

In overleg met de GGD heeft er contactonderzoek plaats gevonden. Daaruit bleek dat 3 andere leerkrachten mógelijk ook besmet zijn, doordat er in die eerste dagen, momenten zijn geweest waarop zij 15 minuten of langer niet de afstand van 1,5 meter hebben kunnen houden. Dat betekent dat ook die 3 leerkrachten 10 dagen in quarantaine moeten gaan. Dit is namelijk de incubatieperiode waarin Corona zich kan ontwikkelen met alle ziekteverschijnselen en kansen op verdere besmetting tot gevolg. Dit is daarom ook een noodzakelijke maatregel om verdere besmetting van leerkrachten én ouders te voorkomen. Verder heeft die leerkracht met externen, waaronder ouders, níet zo’n contact gehad. Ook besmetting van de kinderen, ziet de GGD niet als een risico.

Met deze gegevens is er door de directie van de school contact opgenomen met het bestuur van SKOZOK en in dat overleg is besloten dat de school, in ieder geval komende week, gesloten zal moeten worden. Er mag immers niet het risico genomen worden dat ogenschijnlijk gezonde leerkrachten, nog meer collega’s of ouders gaan besmetten. Want dan zou onze school onbewust een Corona brandhaard worden en nog veel langer gesloten moeten worden. Bovendien ontstaat er, nu diverse leerkrachten in quarantaine moeten, een situatie dat er niet voldoende leerkrachten voorhanden zijn om de groepen te bemannen.

Een heel vervelende situatie voor iedereen. Voor de leerkrachten die ziek zijn of in quarantaine moeten, de kinderen én de ouders. Wij wensen hen dan ook heel veel sterkte en wij hopen dat iedereen ook weer gezond én spoedig terug mag zijn op onze school.

Gisteren zijn de ouders en leerlingen van de school van het bovenstaande op de hoogte gebracht. Het leek ons gepast om u – als bij onze school betrokken leden en inwoners – hierover eveneens te informeren.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Vereniging Vrienden van de Sint Janschool,

Johan Bax

Voorzitter