DUOfiets

In Leenderstrijp bestaat de mogelijkheid via Welzijn&Zorg een duofiets te huren. Wilt u graag fietsen, maar durft u niet meer alleen op de fiets? Dan is de duofiets misschien een goede oplossing voor u. Het is mogelijk om met een vrijwilliger van Leenderstrijp, familie of vriend een mooie fietstocht door Strijp en in de omgeving te maken. De duofiets heeft elektrische trapondersteuning en een gemakkelijke instap, omdat de zitting van de passagier kan worden gedraaid. De fiets kan ingesteld worden op wel of niet meetrappen. De eerste keer krijgt u vooraf uitleg en instructie van een vrijwilliger over het gebruik van de duofiets. Zo gaat u goed voorbereid op weg. Omdat u naast elkaar zit en niet achter elkaar wordt deze fiets ook wel side-by-side tandem genoemd. Hierdoor kunt u onderweg gemakkelijk met elkaar praten en samen genieten van de buitenlucht en de omgeving.

De duofiets kunt u op de volgende manieren reserveren:

1. Door rechtstreeks naar de reserveringskalender te gaan. Daar kiest u een vrij tijdsblok en vervolgens vult u uw gegevens in.

2. Door te bellen naar Elza Engelen, tel 06-10188607 of naar Jan Reiling tel: 06-42445282.

Voor het gebruik van de fiets wordt een bijdrage in de onderhoudskosten gevraagd van € 5,- We hopen dat de duofiets veelvuldig gebruikt wordt. Het is niet wenselijk, dat u denkt een dag, ochtend of middag of avond met de fiets weg te gaan en er dan achter te komen dat de fiets al gereserveerd is. Het is daarom aan te raden vooraf te reserveren.