Dorpsondersteuners

De Dorpsondersteuner, de spin in het web

De Dorpsondersteuner is het aanspeekpunt voor vragen over zorg, de aanvraag van zorg en andere voorzieningen die bijdragen aan het zelfstandig wonen in Leenderstrijp. Samen met u zoeken zij een passende oplossing voor uw vragen. Het kan gaan over diensten en hulp van professionele insteliingen, vrijwilligers of familieleden; dit bij voorkeur uit uw eigen omgeving of dorp. U kunt ook terecht voor vragen over uw woning of aanpassingen daarvan. Op het vlak van welzijn, tijdsbesteding en ontmoeting kunnen zij u informeren over de dienstverlening en activiteiten van het Dorpssteunpunt en andere verenigingen.

Even voorstellen….

Twee verpleegkundigen uit het dorp hebben wij bereid gevonden de rol van dorpsondersteuner op te pakken. Wij stellen voor:

Truus Joppen

Truus woont sinds 1974 in Leenderstrijp en is gehuwd met Pierre Joppen. Ze heeft twee kinderen, die beide zijn getrouwd, en een kleindochter. truus is verpleegkundige A en B en heeft de laatste 12 jaar, na bijscholing, gewerkt in de particuliere thuiszorg. Als verpleegkundige vaart ze mee op de Zonnebloemboot. Zij is vrijwilligster bij de Zonnebloem en gaat mee tijdens diverse vakanties van de Zonnebloem in binnen- en buitenland. Ze heeft ervaring in kantoorwerk en is actief geweest bij diverse besturen van verenigingen. Haar hobby’s zijn: muziek, lezen, wandelen en op vakantie gaan. Truus ziet de rol van dorpsondersteuner in Leenderstrijp als een nieuwe uitdaging.

Gonnie Joppen

Sinds 1986 woont Gonnie in Leenderstrijp en is gehuwd met Harrie Joppen. Ze heeft twee kinderen. Gonnie is ziekenverzorgende en Z-verpleegkundige. Als zodanig heeft zij gewerkt van 1973 tot 1981 bij het Psychiatrische ziekenhuis Voorburg te Vught. Van 1981 tot 1989 is zij als Z-verpleegkundige werkzaam geweest bij Epileptisch Centrum Kempenhaeghe te Heeze. Gonnie werkt sinds 19 jaar in Zorgcentrum Leenderhof en in de Wijkzorg Leenderhof van de stichting Valkenhof. Haar hobby’s zijn: wandelen, muziek, lezen en schilderen. Voor Gonnie is de rol van Dorpsondersteuner van belang voor het leefbaar houden van Leenderstrijp, nu en in de toekomst.

Hoe te bereiken!!!

Samen willen zij Welzijn & Zorg “toekomstproof” maken, in en voor Leenderstrijp. De Dorpsondersteuners zijn er voor alle Leenderstrijpse mensen van jong tot oud. U kunt hen op straat aanspreken, bellen of mailen. Indien nodig kan er dan een afspraak gemaakt worden bij u thuis of in het Bruukske.

De Dorpsondersteuners zijn bereikbaar via telefoonnummer: 06-44622729 en via e-mailadres: dorpsondersteunerleenderstrijp@gmail.com