Dorpsondersteuners

De Dorpsondersteuner, de spin in het web

De Dorpsondersteuner is het aanspeekpunt voor vragen over zorg, de aanvraag van zorg en andere voorzieningen die bijdragen aan het zelfstandig wonen in Leenderstrijp. Samen met u zoeken zij een passende oplossing voor uw vragen. Het kan gaan over diensten en hulp van professionele insteliingen, vrijwilligers of familieleden; dit bij voorkeur uit uw eigen omgeving of dorp. U kunt ook terecht voor vragen over uw woning of aanpassingen daarvan. Op het vlak van welzijn, tijdsbesteding en ontmoeting kunnen zij u informeren over de dienstverlening en activiteiten van het Dorpssteunpunt en andere verenigingen.

Even voorstellen….

Twee verpleegkundigen uit het dorp hebben wij bereid gevonden de rol van dorpsondersteuner op te pakken. Wij stellen voor:

Truus Joppen

Truus woont sinds 1974 in Leenderstrijp en is gehuwd met Pierre Joppen. Ze heeft twee kinderen, die beide zijn getrouwd, en een kleindochter. truus is verpleegkundige A en B en heeft de laatste 12 jaar, na bijscholing, gewerkt in de particuliere thuiszorg. Als verpleegkundige vaart ze mee op de Zonnebloemboot. Zij is vrijwilligster bij de Zonnebloem en gaat mee tijdens diverse vakanties van de Zonnebloem in binnen- en buitenland. Ze heeft ervaring in kantoorwerk en is actief geweest bij diverse besturen van verenigingen. Haar hobby’s zijn: muziek, lezen, wandelen en op vakantie gaan. Truus ziet de rol van dorpsondersteuner in Leenderstrijp als een nieuwe uitdaging.

Anja van der Kruis
Zij stelt zich voor:

‘Ik ben Anja van der Kruis. Getrouwd met Wil van der Kruis en woonachtig aan de Kapelstraat. We hebben een zoon en een dochter. Beide zijn het huis uit maar wonen nog wel in Strijp. Van 1988 tot 1997 heb ik het winkeltje uitgebaat.

Sinds 1998 ben ik werkzaam in de zorg. Momenteel werk ik in een buitenhuis van Kempenhaeghe als woonbegeleidster. Ik wandel graag, luister naar muziek en houd van festivals. Koken mag ik ook graag doen. Ik vind het leuk om me in te gaan zetten als dorpsondersteuner. Je kunt een steentje bijdragen om het “leefplezier” in ons mooie dorp te behouden. Wij wensen Anja veel succes met het vervullen van deze mooie functie samen met Truus.’

Hoe te bereiken!!!

Samen willen zij Welzijn & Zorg “toekomstproof” maken, in en voor Leenderstrijp. De Dorpsondersteuners zijn er voor alle Leenderstrijpse mensen van jong tot oud. U kunt hen op straat aanspreken, bellen of mailen. Indien nodig kan er dan een afspraak gemaakt worden bij u thuis of in het Bruukske.

De Dorpsondersteuners zijn bereikbaar via telefoonnummer: 06-44622729 en via e-mailadres: dorpsondersteunerleenderstrijp@gmail.com