Streekmarkt

Update 20 april 2024

Streekmarkt Leenderstrijp naar het voorjaar van 2025

Beste buurtgenoten,

Met dit bericht willen wij jullie informeren over een belangrijke wijziging in de planning van de  streekmarkt. Oorspronkelijk stond deze gepland op 15 september 2024, maar we hebben besloten het evenement te verplaatsen naar het voorjaar van 2025.

De reden hiervoor is het samenlopen van meerdere evenementen op dezelfde datum. Zoals wellicht bekend, vindt ook de boerenmarkt in Hapert plaats op die dag. Onlangs is het bloemencorso van Valkenswaard naar 15 september verplaatst en nu blijken ook verschillende bevrijdingsfeesten en een militaire colonne gepland op deze dag.

Wij geloven dat het verplaatsen van de streekmarkt naar het voorjaar de beste oplossing is om ervoor te zorgen dat alle deelnemers en bezoekers optimaal kunnen genieten van ons evenement, zonder de concurrentie van andere festiviteiten.

Na de zomer zullen we je informeren over de nieuwe datum.

 

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Streekmarkt


Update maart 2024: Streekmarkt 15 september

De Streekmarkt begint steeds meer vorm te krijgen. Na onze oproep voor deelnemers hebben we een gevarieerde lijst van kramen en activiteiten kunnen samenstellen.

Het belooft een markt te worden met een mooie afwisseling tussen ‘kopen, kijken en beleven’, interessant voor zowel jong als oud. We zijn blij dat ook nieuwe buurtbewoners hun producten laten zien en dat we deelnemers hebben die voor het eerst op een markt staan.

Als er nog mensen zijn die willen aansluiten, dan kan dat nu nog.

Werkgroep Streekmarkt
streekmarkt@leenderstrijp.com

 


Aankondiging 2023  Streekmarkt 15 september 2024

Na zes jaar afwezigheid begon het bij steeds meer Strijpenaren weer te kriebelen: wordt het niet weer eens tijd voor een gezellige streekmarkt op het pleintje bij de winkel?
Daarom peilde Buurtschap Strijp begin 2023 onder de Strijpse verenigingen of er belangstelling was om gezamenlijk een markt te organiseren. Die bleek er inderdaad te zijn! Inmiddels is er een werkgroep gevormd met als doel om over een jaar, op

Zondag 15 september 2024,

een streekmarkt te organiseren op en rond het pleintje bij de winkel.

De werkgroep denkt aan een levendige markt met streekproducten, oude ambachten, creatieve activiteiten, aangevuld met live muziek, gezelligheid en volop gelegenheid voor een hapje en een drankje. Ook voor kinderen willen we voor voldoende vertier zorgen. Kortom een markt waar niet alleen dingen te koop zijn maar vooral ook veel te zien en te beleven is.

Zoals de naam streekmarkt al aangeeft, is ons streven om de markt zo veel mogelijk samen te stellen met mensen en producten uit de eigen streek. Daarom vragen wij aan alle Strijpenaren: wil je iets verkopen of laten zien op de markt, wil je muziek maken of iets anders creatiefs laten zien? Laat het ons weten! Zo kunnen we er samen een mooie markt van maken.
Wil je geen kraam op de markt maar heb je wel zin om mee te helpen? Ook dan horen we het graag.

Wij houden je verder op de hoogte via ´de Strieper´, de website van het buurtschap www.leenderstrijp.com en de ´Activiteiten Strijp´ app.

Namens de werkgroep Streekmarkt,

Wim Cardinaal (0650732209)
Lenny Kummeling (0623833444)
streekmarkt@leenderstijp.com