Burendag 2023

Wauw wat was er een goede opkomst, wat hebben we een geluk gehad met het mooie weer.

Als eerst hebben we op het pleintje genoten van een heerlijk kopje koffie, thee, ranje en/of een koekje vanuit het Buurtschap. De kinderen konden op zoek naar muntjes in de zandbak, de volwassenen konden vanuit het terras gezellig bijkletsen en de jeugd aanmoedigen bij het graven.

Nadat we bijna compleet waren, zijn we gestart met de activiteit.

Een ronde door Leenderstrijp met spelletjes en vragen over vroeger. Wat was het mooi om te zien hoe enthousiast er werd deelgenomen door zowel de jonge kinderen als de wat oudere mensen ons.

Om de vragen te beantwoorden werd zowel gebruik gemaakt van onze eigen kennis maar ook de grote vriend Google werd volop ingeschakeld. 3 groepen hadden eenzelfde aantal vragen goed beantwoord, de foto opdracht heeft de doorslag gegeven. Uiteindelijk ging de familie van Beekum met de 1 prijs aan de haal, gevolgd door de familie Sanders met de 2e prijs.

Na al dat wandelen en het laten kraken van de hersenen was het ook tijd om de inwendige mens van eten te voorzien. Dit jaar was er gekozen voor heerlijke wraps, of broodjes hamburger. Deze gingen er bij zowel jong als oud goed in. We hebben met zijn allen nog heerlijk genoten van een drankje en hebben daarmee deze Burendag weer mooi afgesloten.