Schietwedstrijd Gilde St. Jan Baptista

Zondag 31 oktober varkenschieten in Leenderstrijp

 

Door corona is het alweer een tijdje geleden dat het Gilde St. Jan Baptista Leenderstrijp een open schietwedstrijd kon organiseren. Maar nu er weer meer mogelijk is organiseert het gilde op zondag 31 oktober 2021 haar schietwedstrijd op de grote en kleine puist en op de wip. De prijzen voor ieder onderdeel zullen bestaan uit mooie vleespaketten. Daarnaast is er ook weer de traditionele bonenpot. Door het raden van het juiste aantal bonen in een verzegelde fles, kan men ook een prijs winnen in de vorm van een vleespakket.

Op de grote puist wordt geschoten met kaliber .12, de overige prijzen worden verschoten met kaliber .22. Geweren en munitie zijn op het schietterrein aanwezig en worden door het gilde verzorgd.

De schietwedstrijd wordt gehouden op het schietterrein van het Gilde St. Jan Baptista, dat is gelegen achter de St. Janskapel aan de Kapelstraat 15 in Leenderstrijp. Vanwege de vroeg invallende schemering is het aanvangstijdstip van de schietwedstrijd 12.30 uur. Vanaf 11.30 uur kan er op het schietterrein worden ingeloot voor de schietvolgorde. De loten (inclusief munitie) kosten € 1,50 per stuk. Deelnemers aan deze schietwedstrijd moeten zich met een geldig identiteitsbewijs kunnen legitimeren en in het bezit zijn van een geldige QR toegangscode.

De prijsuitreiking van het varkenschieten, alsmede de bekendmaking van het aantal bonen in de bonenpot, vindt omstreeks 18.00 uur plaats in het gildegebouw “De Schutsboom”.