Informatieavond Kernraad over Energietransitie, Omgevingsvisie en Enquête

De Kernraad Leenderstrijp heeft onlangs een enquête gehouden om meningen te peilen over de Energietransitie in Leenderstrijp. Het volgende bericht is vervolgens uitgegaan naar allen die zich geabonneerd hebben op de nieuwsbrieven van Buurtschap Strijp.

‘Beste lezer van de Nieuwsbrieven Leenderstrijp,

In deze nieuwsbrief ontvang je de algemene conclusies uit de onlangs gehouden Energie Enquête.

Allereerst iedereen hartelijk dank voor de 106 personen die onze Energie Enquête ingevuld en opgestuurd hebben!.

De resultaten ervan leiden tot de volgende belangrijkste conclusies: 

  • Er is bereidheid in Leenderstrijp om mee te werken met de energietransitie. Dat wordt uitgesproken en ook in de praktijk gebracht door maatregelen die al genomen zijn en nog worden om het energieverbruik structureel te verminderen.
  • Bij het opwekken van (elektrische) energie wordt een zéér duidelijke voorkeur uitgesproken om bestaande woningen en bedrijfsgebouwen uit te rusten met zonnepanelen.
  • Opwekken van energie in Leenderstrijp met windmolens en grootschalige zonneparken wordt als onacceptabel beoordeeld.
  • Er is weinig animo om (financieel) te participeren in grootschalige opwekking.
  • Een eensgezind draagvlak (onder de inwoners van Leenderstrijp) voor te nemen stappen in de energietransitie wordt als essentieel gezien.

De kernraad zal de resultaten van de enquête, aanbieden aan leden van de Gemeenteraad.

Op 1 mei zal de kernraad daarnaast deelnemen aan de werkbijeenkomst voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 22 mei. 

Gelinkt aan dit bericht vindt u onze presentatie van de vergadering van afgelopen 19 april in Café De Hospes en bezocht door ongeveer 60 belangstellenden.

Behalve de resultaten van de energie enquête vindt u in de presentatie ook belangrijke informatie over de Omgevingswet, die in gaat op 1 januari 2024. 

 

Hartelijke groet,

De Kernraad Leenderstrijp.’